Logo Pensiuni Sibiu.

Contact Pensiuni Sibiu.

Pensiuni Sibiu Acasa.

Preturi Pensiuni Sibiu.

Harta Sibiului.

Poze din Sibiu.

Rezervari.

 

Imparte situl.

Facebook Google Bookmarks Stumbleupon Twitter Yahoo My Web Technorati Digg

5 locuri de vizitat in Sibiu recomandate www.pensiunisibiu.com

Biserica Ursulinelor

Biserica Ursulinelor.

Biserica a fost ridicata de catre calugarii dominicani in anul 1479. Dupa doua secole este transformata in constructie baroca dar elementele gotice nu dispar in totalitate. Unul dintre cele mai importante elemente gotice este portalul de pe fatada de vest. Interiorul bisericii este in stil baroc, dar exista si elemente noi cum ar fi trei altare care au origine recenta. Pe aceste trei altare se afla picturi cu coroana Maicii Domnului, aparitia Sfintei Mucenici Ursula in fata Sfintei (fondatoare Ordinului Ursulinelor) Sfanta Angela Merici si Sfatna Angela instruind copii.

O importanta mare o are inscripita care se afla deasupra arcului de triumf, aceasta amintind de imparateasa Maria Tereza, binefacatoare bisericii. In 1969 are loc o prima restaurare a bisericii, iar mai apoi inca una intre anii 1996-1998.
 
Biserica acesata este una dintre cele mai importante biserici din Sibiu.

Muzeul civilizatiei Traditionale ASTRA

Muzeul civilizatiei Traditionale ASTRA Poza.

Este unul dintre cele mai populare muzee in aer liber din Romania. Este situat la 4 km de orasul Sibiu in Padurea Dumbrava. Muzeul a fost infiintat in anul 1963 iar suprafata alocata muzeului este de 96 de hectare. In muzeu se gasesc peste 300 de cladiri care ilustreaza monumente reprezentative pentru sistemul de valori al satului romanesc.

In cadrul muzeului sunt descrise 5 sectoare in functie de tematica. Sunt prezentate toate domeniile: cresterea animalelor, agricultura, apicultura, pescuitul, vanatul. Deasemenea muzeul ne prezinta si ateliere pentru prelucrarea pietrei si a metalelor, pentru realizarea obiectelor de uz gospodaresc, prelucrarea lemnului, etc.

In fiecare an in cadrul muzeului sunt organizate festivaluri mestesugaresti reunind in fiecare an cei mai valorosi creatori ai centrelor de veche traditie mestesugareasca reprezentand genurile artei populare: olarit, tesut, prelucrarea sticlei, lemnului, etc.

Orice persoana care iubeste frumosul, traditia, cunoasterea obiceiurilor, a inocentei pierdute trebuie sa viziteze acest muzeu.

Turnul Gros - Sala Thalia

Turnul Gros - Sala Thalia Imagine.

In trecut de-a lungul timpului intre anii 1540-1552, pentru apararea orasului Sibiu au fost construite rondele de artilerie. O astfel de rondela care a rezistat peste vreme este Turnul Gros, situat pe strada Cetatii care se intinde si pe Bld. Cornelui Coposu.

Turnul are ziduri din piatra si o platforma pe care erau amplasate tunurile. In 1787 Martin Hochmeister primar al sibiului reuseste sa obtina cedarea cladirii pentru construirea Salii Thalia, primul teatru din Romania. in 1788 are loc primul spectacol. Multe personalitati au urcat scena acestui teatru precum Mihai eminescu, George Enescu. Teatrul este mistuit de un incendiu in 1949, reconstructia cladirii dureaza 14 ani fiind schimbata si destinatia salii, aceasta slujind muzicii si nu teatrului din anul 2004.

Casa cu cariatide

Imagine cu Casa cu cariatide.

Este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu situata pe strada Mitropoliei.  Cariatidele este statuia care reprezinta doua femei stand in picioare si sunt menite sa indeplineasca functia de coloane de sustinere. Cladirea are o curte interioara generoasa, construita in stil baroc sub forma dreptunghiulara. Mansarda cladirii a fost realizata in trei trepte iar fatada pe inaltimea a doua etaje. Datorita ansambului arhitectural cladirea are un aer de epoca.

Pasajul Scarilor

Poza cu Pasajul Scarilor.

Este cunsocut si sub denumirea de Zidul cu ace face legatura intre Orasul de sus si Orasul de Jos.  Cele doua ramificatii de scari inconjoara zidurile Bisericii Evanghelice. Partea superioara a pasajului este locul unde cele doua ziduri se intalnesc. Arhitectura este aproximativ aceeasi cu cea din zilele noatre cu singura schimabe care a loc in anul 1950 cand un arhitect a amplasat acolo niste scari.

De-a lungul timpului acest pasaj a fost conservat, fiind considerat cel mai pitoresc loc caracteristic sibiului vechi.

 Acasa
 Restaurante Sibiu
 Locuri de Vizitat
 Pensiune
 Preturi Pensiuni Sibiu
 Harta Sibiului
 Poze Pensiuni Sibiu
 Rezervari
 Cazare Ieftina
 Cazare in Sibiu
 Hotel Sibiu
 Alte Zone
 Sibiu Cazare
 Contact

Bun Venit la Pensiuni Sibiu

Daca ai un restaurant, hotel,
sau o pensiunea pentru
doar 200RON poti a fi
prezent pe website.

Inscrie Pensiunea.